Seungri — strony, Obrazki i wiele więcej na WordPress
Zraziki z piersi kurczaka
Przepis pani Janeczki, znajomej mojej matki.
Skladniki:
• piersi z kurczaka
• plastry szynki parmenskiej
• plastry sera zoltego (najlepiej gotowe)
• bulka tarta
• sol, pieprz, olej i patelnia
Przygotowanie:
Piersi rozbijamy tluczkiem na kotlety. Rozbijamy delikatnie, bo to delikatne i rwace sie mieso. Gotowe plastry lekko posypujemy sola i pieprzem, po czym kladziemy na kazdy z nich plasterek sera oraz plasterek szynki parmenskiej, po czym zwijamy w ciasny rulon. Pamietajmy, zeby na koncu bylo z 2 cm wolnego miesa, ¿eby przy zwijaniu dobrze siê zlepilo. Zrazikow nie trzeba spinac wykalaczkami ani zszywaæ nitk±, piersi kurczaka s± wystarczajaco lepkie. Tak przygotowane zraziki obtaczamy w bu³ce tartej i kladziemy na niezbyt rozgrzanym oleju. Smazymy na wolnym ogniu, a¿ siê zarumieni buleczka (okolo 10-15 minut).
zanotowane.pldoc.pisz.plpdf.pisz.plfunlifepok.htw.pl