ZDROWIE; wy³±cznie jako, RACJONALNE ¯YWIENIE !! 

Seungri — strony, Obrazki i wiele więcej na WordPress

MOTTO: CUKRZYCA typu 2, OTY£O¦Æ, z³a DIETA nie !!; MEDYCYNA, wiedza, tak !!

60. TEMAT:
__MASA, SI£A, jako substancja oraz tre¶ci LOGICZNE tj. OD¯YWIANIE ZDROWE I ROZS¡DNE !!
ZAWSZE w ¿ywieniu NALE¯Y pamiêtaæ o kilku REGU£ACH od¿ywiania cz³owieka; tzw. NIEZMIENNYCH !!

Wyniki badañ, w laboratoriach np. na oddzia³ach szpitalnych, czy w przychodniach zdrowia, wykaza³y bardzo du¿e podobieñstwo miêdzy lud¼mi 15 a 75 letnimi. Wynika z tych badañ jednoznacznie, ¿e ró¿ne osoby, a raczej Ich organizmy, reaguj± na pokarm niemal IDENTYCZNIE, poniewa¿ liczy siê ZAWSZE SK£AD PIERWIASTKOWY produktu zjedzonego przez cz³owieka, WOBEC którego, poszczególne NARZ¡DY wykonuj± WYUCZONE przez miliony lat reakcje, D£UGIM procesem o nazwie ¯YCIE organizmów ¿ywych na planecie ZIEMIA.

Dlatego te¿, przy diecie racjonalnej NALE¯Y wybieraæ po¿ywienie sklasyfikowane wg tabel tzw.
__INDEKS ¯YWIENIOWY, tj. I¯ produktu:

1. ENERGIA:
to g³ównie, jako podstawa __CHLEB typu KR-IRL. I¯=26%
Wiem, ¿e to problem, ¿e siê go nie kupi, ¿e trzeba samemu, ale dla pana piekarza TOKSYCZNA m±ka ma znaczenie, natomiast TWOJE zdrowie, dla pana piekarza znaczenia NIE ma. Dlatego MUSISZ koniecznie sam. Tylko bez MIODU, bez rodzynek, bo sprzyjaj± oty³o¶ci i cukrzycy typu 2.
WY£¡CZNIE wg oryginalnego przepisu ze strony internetowej !!;
_ADRES_______:
__Skrót adresu w Internecie_______: MAGDALIRL

2. MIÊSA:
wy³±cznie chude tj. wo³owina, cielêcina, chudy drób bez skóry, ca³a dziczyzna.

3. RYBY:
chude i t³uste, ale t³uste to tylko te dzikie, hodowlane WYKLUCZONE !!.

4. OWOCE MORZA:
tylko dzikie, bez octu, bez ¿adnych dziwnych zalew i sosów.

5. OWOCE:
Zdecydowanie wszystkie, jakie znamy.

6. WARZYWA:
wszystkie ¶wie¿e, gotowane, pieczone i sma¿one, ale je¶li sma¿one to wy³±cznie na kroplach oleju i wodzie, poniewa¿ ch³on± t³uszcz.
__GLUKOZA naturalna; to R Y ¯, wszystkie K A S Z E, O w o c e, W A R Z Y W A. Logika my¶lenia, postêp.

7. NABIA£:
CA£Y I WSZYSTKIE przetwory nabia³owe: W Y K L U C Z O N Y !!.
Mleko krowie na planecie Ziemia jest dla cielaka, a nie dla cz³owieka. Koncentracja sk³adników, to oczywiste tycie cz³owieka, wyroby w markecie dodatkowe toksyny. Takich wyrobów cielakowi bym nie da³ z szacunku dla zdrowia przysz³ej krowy.
Cielak staje siê krow± 12 razy szybciej, ni¿ noworodek doros³ym cz³owiekiem.
Je¶li babcia pod lasem hoduje krowê, karmi j± wy³±cznie traw±, w zimie sianem i suszonymi burakami, to wtedy od takiej zdrowej krowy, mleko jedynie powoduje oty³o¶æ u ludzi, ze wzglêdu na KONCENTRACJÊ sk³adników. Mleko w marketach oraz np. jogurty z proszku, albo ¿ó³ty ser 45% t³uszczu o d³ugim terminie przydatno¶ci do spo¿ycia, to ju¿ inny problem.
P. S. Najwiêcej wapnia jest w szprotkach np. wêdzone 1400 j. m., mleko tylko 120 j. m., jogurty 120-170 j. m.

7a. JAJA:
Wszystkie jaja np. kurze, przepiórcze s± DOZWOLONE.
P. S. Kurczaki nawet ma³e ¿ywi± siê wy³±cznie traw±, jak dobra gospodyni o nie dba, to równie¿ suchymi ziarnami zbó¿, no i niekiedy kurczak dzióbnie robaka. To wszystko. Dla ludzi, którzy spo¿ywaj± jaja kurze problem stanowi jedynie du¿a ilo¶æ t³uszczu, ale to w przypadku, gdy kury s± karmione resztkami z pañskiego sto³u i spo¿ywaj± __WYSOKIE wêglowodany, z chleba lub ciast, czyli chodzi o M¡KÊ. Trzustka u kur dzia³a podobnie jak u cz³owieka. Jaja zakupione w markecie; to ocenê zostawiam jednak bez komentarza.

8. WÊDLINY:
Wszystkie musz± byæ wykluczone. Dobra masarnia z 30 dkg miêsa, wykonuje 100 dkg wyrobu finalnego
o nazwie smaczna kie³basa, lub mówi± chuda szynka. Resztê ponad te 30 dkg to azotany, azotyny, fosforany,
i ca³a paleta polepszaczy smaku, zapachu, barwniki itd.
To zwyk³y przekrêt i DRAMAT. Je¶li jest inaczej, to dlaczego stacjê telewizyjn± nie wpuszczono do 9 z 10 masarni, które ta TV chcia³a pokazaæ. Pokaza³a tylko t± jedn±, przygotowan± do pokazania w TV, i wygl±da³ ten zak³ad jakby tam nie by³o produkcji. Zwyczajnie szkoda s³ów, po prostu OMIÑ.

9. M¡KA:
Ka¿da m±ka np. pszenna, ¿ytnia, odmiana pszenicy tzw. orkiszowa i inne to:
__GLUKOZA nienaturalna; wykluczamy. Powoduje oty³o¶æ oraz cukrzycê typu 2, wzdêcia i zaparcia mamy gwarantowane !! S± to tzw. __WYSOKIE wêglowodany.

10. CUKIER: spo¿ywczy, bia³y i br±zowy,
Wykluczamy. Oty³o¶æ, cukrzyca typu 2, gwarantowane !.
GLUKOZA nienaturalna; to M¡KA i Cukier. IRRACJONALNE zachowania, CZÊSTA zmiana nastroju.

11. NAPOJE:
kawa ekspres lub rozpuszczalna kofeinowa, herbata czarna, zielona, czerwona, soki ¶wie¿e owocowe, warzywne to TAK !!, herbaty smakowe wykluczone, karton oczywi¶cie równie¿ wykluczony.
Alkohol DOZWOLONY to: wina wytrawne i pó³wytrawne, bia³e i czerwone, ka¿de piwo jasne, lecz uwaga woda schodzi do 24 godzin po piwku, oraz wódki wy³±cznie bia³e.

Dok³adniej przeczytasz w ksi±¿ce, naukowego __INSTYTUTU IRL KRAKÓW.
Ksi±¿kê t± czyta³em, ja siê ni± zachwycam, i w moim ¿yciu jest na drugim miejscu, zaraz za ELEMENTARZEM, a przed literatur± w oparciu o któr± moja praca doktorska sta³a siê faktem,
W A R T O !!, po prostu, zwyczajny NIEZBÊDNIK.

12. PRZYGOTOWANIE do spo¿ycia:
gotowanie w wodzie; TAK
gotowanie na parze; TAK
pieczenie wg uznania; TAK

sma¿enie na patelni; TAK
jest tylko WARUNEK podstawowy: sma¿ymy ZAWSZE na kroplach oleju i wodzie, przyprawy to sól kamienna, morska, pieprz, sucha papryka. Olej z pestek winogron, oliwa z oliwek, olej s³onecznikowy, taka kolejno¶æ u¿ycia, oczywi¶cie do wyboru i smaku.

MOTTO:
z tej klasy TYTULARNYM PROFESOREM siê nie dyskutuje, nale¿y wy³±cznie siê w JEGO wyk³ad ws³uchaæ. Tym profesorem jest; PRZYRODA planety ZIEMIA !!.

W Y S T A R C Z Y zapoznaæ siê z tre¶ci± ksi±¿ki !!;
_pt_______: PORADNIK ¯YWIENIOWY cz³owieka w XXI wieku. :roll:
Znajduj± siê w niej unikatowe tabele ¿ywieniowe tzw. __INDEKS ¯YWIENIOWY, tj. I¯ produktu.

__NISKIE wêglowodany, to np.: banany, buraki, kasza, ry¿, winogrona, ziemniaki.

Publikacja zawiera pe³n± klasyfikacjê dostêpnych w handlu artyku³ów spo¿ywczych, tj. __ok. 200 pozycji.
Wybieramy po¿ywienie tzw. ZALECANE i DOZWOLONE. Wykluczamy produkty tzw. ZAKAZANE. Zaczynamy wtedy dopiero, OPANOWYWAÆ i ODCHUDZAÆ nasz organizm !!.
W rozdziale NR 35, zamieszczono KOMPENDIUM wiedzy NT: Afrodyzjaki, __SEKS, Hormony, Testosteron.

KONKLUZJA finalna:
ilo¶æ ¿ywno¶ci nale¿y BEZWZGLÊDNIE dostosowaæ do trybu ¿ycia, czyli ZAPOTRZEBOWANIA energetycznego w³asnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków ENERGII
u cz³owieka jest bez w±tpienia, __CHLEB typu KR-IRL.

I N S T Y T U T naukowo-badawczy im. Prof. Ryszard Lorenca w Krakowie, Dr in¿. Jaros³aw MICHA£, telefon: 012 359 70 15, telefon/fax: 012 358 77 30

ARTYKU£ jest oczywi¶cie do W O L N E G O wykorzystania.
Proszê tylko zauwa¿yæ, ¿e tre¶ci w tym artykule stanowi± I D E N T Y F I K A C J Ê zjawisk, które s± wyewoluowane przez P R Z Y R O D Ê, i ka¿dy mo¿e sobie prawdy te potwierdziæ.
Warto¶æ stanowi± WYNIKI badañ LABORATORYJNYCH, a nie puste FRAZESY.

Chodzi te¿ o to, ¿e stale MÓWIMY o rozszerzaniu siê chorób tzw.
PLAGA OTY£O¦CI, oraz; PLAGA CUKRZYCY TYPU 2, jako o chorobach cywilizacyjnych.
Dla nas tj. __INSTYTUTU IRL KRAKÓW, okre¶lenie cywilizacja wi±¿e siê z podawaniem ludziom wiedzy;
PRAWDZIWEJ i JASNEJ, oraz £ A T W E J do potwierdzenia.
Dopiero WTEDY mówimy o cywilizacji, jako o pojêciu, bo samo s³owo powtarzane wielokrotnie bez merytorycznych wyja¶nieñ nic nie uszczegó³awia, a raczej utrudnia PRECYZYJN¡ i LOGICZN¡ ocenê
__P R A W D biologicznych.

MOTTO: M¡DRO¦Æ cz³owieka polega na RESPEKTOWANIU dokonañ przyrody i nie zmienianiu jej ZASAD.
Autorem przedstawionego artyku³u jest;
Dr in¿. Jaros³aw MICHA£; konsultant __INSTYTUTU IRL KRAKÓW.

Powy¿sze tre¶ci dziêki uprzejmo¶ci autora, zamie¶ci³/a: Iga DROLET, Wroc³aw

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • funlifepok.htw.pl