Seungri — strony, Obrazki i wiele więcej na WordPress
MOTTO: CUKRZYCA typu 2, OTY�O��, z�a DIETA nie !!; MEDYCYNA, wiedza, tak !!
60. TEMAT:
__MASA, SI�A, jako substancja oraz tre�ci LOGICZNE tj. OD�YWIANIE ZDROWE I ROZS�DNE !!
ZAWSZE w �ywieniu NALE�Y pami�ta� o kilku REGU�ACH od�ywiania cz�owieka; tzw. NIEZMIENNYCH !!
Wyniki bada�, w laboratoriach np. na oddzia�ach szpitalnych, czy w przychodniach zdrowia, wykaza�y bardzo du�e podobie�stwo mi�dzy lud�mi 15 a 75 letnimi. Wynika z tych bada� jednoznacznie, �e r�ne osoby, a raczej Ich organizmy, reaguj� na pokarm niemal IDENTYCZNIE, poniewa� liczy si� ZAWSZE SK�AD PIERWIASTKOWY produktu zjedzonego przez cz�owieka, WOBEC kt�rego, poszczeg�lne NARZ�DY wykonuj� WYUCZONE przez miliony lat reakcje, D�UGIM procesem o nazwie �YCIE organizm�w �ywych na planecie ZIEMIA.
Dlatego te�, przy diecie racjonalnej NALE�Y wybiera� po�ywienie sklasyfikowane wg tabel tzw.
__INDEKS �YWIENIOWY, tj. I� produktu:
1. ENERGIA:
to g��wnie, jako podstawa __CHLEB typu KR-IRL. I�=26%
Wiem, �e to problem, �e si� go nie kupi, �e trzeba samemu, ale dla pana piekarza TOKSYCZNA m�ka ma znaczenie, natomiast TWOJE zdrowie, dla pana piekarza znaczenia NIE ma. Dlatego MUSISZ koniecznie sam. Tylko bez MIODU, bez rodzynek, bo sprzyjaj� oty�o�ci i cukrzycy typu 2.
WY��CZNIE wg oryginalnego przepisu ze strony internetowej !!;
_ADRES_______:
__Skr�t adresu w Internecie_______: MAGDALIRL
2. MI�SA:
wy��cznie chude tj. wo�owina, ciel�cina, chudy dr�b bez sk�ry, ca�a dziczyzna.
3. RYBY:
chude i t�uste, ale t�uste to tylko te dzikie, hodowlane WYKLUCZONE !!.
4. OWOCE MORZA:
tylko dzikie, bez octu, bez �adnych dziwnych zalew i sos�w.
5. OWOCE:
Zdecydowanie wszystkie, jakie znamy.
6. WARZYWA:
wszystkie �wie�e, gotowane, pieczone i sma�one, ale je�li sma�one to wy��cznie na kroplach oleju i wodzie, poniewa� ch�on� t�uszcz.
__GLUKOZA naturalna; to R Y �, wszystkie K A S Z E, O w o c e, W A R Z Y W A. Logika my�lenia, post�p.
7. NABIA�:
CA�Y I WSZYSTKIE przetwory nabia�owe: W Y K L U C Z O N Y !!.
Mleko krowie na planecie Ziemia jest dla cielaka, a nie dla cz�owieka. Koncentracja sk�adnik�w, to oczywiste tycie cz�owieka, wyroby w markecie dodatkowe toksyny. Takich wyrob�w cielakowi bym nie da� z szacunku dla zdrowia przysz�ej krowy.
Cielak staje si� krow� 12 razy szybciej, ni� noworodek doros�ym cz�owiekiem.
Je�li babcia pod lasem hoduje krow�, karmi j� wy��cznie traw�, w zimie sianem i suszonymi burakami, to wtedy od takiej zdrowej krowy, mleko jedynie powoduje oty�o�� u ludzi, ze wzgl�du na KONCENTRACJ� sk�adnik�w. Mleko w marketach oraz np. jogurty z proszku, albo ��ty ser 45% t�uszczu o d�ugim terminie przydatno�ci do spo�ycia, to ju� inny problem.
P. S. Najwi�cej wapnia jest w szprotkach np. w�dzone 1400 j. m., mleko tylko 120 j. m., jogurty 120-170 j. m.
7a. JAJA:
Wszystkie jaja np. kurze, przepi�rcze s� DOZWOLONE.
P. S. Kurczaki nawet ma�e �ywi� si� wy��cznie traw�, jak dobra gospodyni o nie dba, to r�wnie� suchymi ziarnami zb�, no i niekiedy kurczak dzi�bnie robaka. To wszystko. Dla ludzi, kt�rzy spo�ywaj� jaja kurze problem stanowi jedynie du�a ilo�� t�uszczu, ale to w przypadku, gdy kury s� karmione resztkami z pa�skiego sto�u i spo�ywaj� __WYSOKIE w�glowodany, z chleba lub ciast, czyli chodzi o M�K�. Trzustka u kur dzia�a podobnie jak u cz�owieka. Jaja zakupione w markecie; to ocen� zostawiam jednak bez komentarza.
8. W�DLINY:
Wszystkie musz� by� wykluczone. Dobra masarnia z 30 dkg mi�sa, wykonuje 100 dkg wyrobu finalnego
o nazwie smaczna kie�basa, lub m�wi� chuda szynka. Reszt� ponad te 30 dkg to azotany, azotyny, fosforany,
i ca�a paleta polepszaczy smaku, zapachu, barwniki itd.
To zwyk�y przekr�t i DRAMAT. Je�li jest inaczej, to dlaczego stacj� telewizyjn� nie wpuszczono do 9 z 10 masarni, kt�re ta TV chcia�a pokaza�. Pokaza�a tylko t� jedn�, przygotowan� do pokazania w TV, i wygl�da� ten zak�ad jakby tam nie by�o produkcji. Zwyczajnie szkoda s��w, po prostu OMI�.
9. M�KA:
Ka�da m�ka np. pszenna, �ytnia, odmiana pszenicy tzw. orkiszowa i inne to:
__GLUKOZA nienaturalna; wykluczamy. Powoduje oty�o�� oraz cukrzyc� typu 2, wzd�cia i zaparcia mamy gwarantowane !! S� to tzw. __WYSOKIE w�glowodany.
10. CUKIER: spo�ywczy, bia�y i br�zowy,
Wykluczamy. Oty�o��, cukrzyca typu 2, gwarantowane !.
GLUKOZA nienaturalna; to M�KA i Cukier. IRRACJONALNE zachowania, CZ�STA zmiana nastroju.
11. NAPOJE:
kawa ekspres lub rozpuszczalna kofeinowa, herbata czarna, zielona, czerwona, soki �wie�e owocowe, warzywne to TAK !!, herbaty smakowe wykluczone, karton oczywi�cie r�wnie� wykluczony.
Alkohol DOZWOLONY to: wina wytrawne i p�wytrawne, bia�e i czerwone, ka�de piwo jasne, lecz uwaga woda schodzi do 24 godzin po piwku, oraz w�dki wy��cznie bia�e.
Dok�adniej przeczytasz w ksi��ce, naukowego __INSTYTUTU IRL KRAK�W.
Ksi��k� t� czyta�em, ja si� ni� zachwycam, i w moim �yciu jest na drugim miejscu, zaraz za ELEMENTARZEM, a przed literatur� w oparciu o kt�r� moja praca doktorska sta�a si� faktem,
W A R T O !!, po prostu, zwyczajny NIEZB�DNIK.
12. PRZYGOTOWANIE do spo�ycia:
gotowanie w wodzie; TAK
gotowanie na parze; TAK
pieczenie wg uznania; TAK
sma�enie na patelni; TAK
jest tylko WARUNEK podstawowy: sma�ymy ZAWSZE na kroplach oleju i wodzie, przyprawy to s�l kamienna, morska, pieprz, sucha papryka. Olej z pestek winogron, oliwa z oliwek, olej s�onecznikowy, taka kolejno�� u�ycia, oczywi�cie do wyboru i smaku.
MOTTO:
z tej klasy TYTULARNYM PROFESOREM si� nie dyskutuje, nale�y wy��cznie si� w JEGO wyk�ad ws�ucha�. Tym profesorem jest; PRZYRODA planety ZIEMIA !!.
W Y S T A R C Z Y zapozna� si� z tre�ci� ksi��ki !!;
_pt_______: PORADNIK �YWIENIOWY cz�owieka w XXI wieku. :roll:
Znajduj� si� w niej unikatowe tabele �ywieniowe tzw. __INDEKS �YWIENIOWY, tj. I� produktu.
__NISKIE w�glowodany, to np.: banany, buraki, kasza, ry�, winogrona, ziemniaki.
Publikacja zawiera pe�n� klasyfikacj� dost�pnych w handlu artyku��w spo�ywczych, tj. __ok. 200 pozycji.
Wybieramy po�ywienie tzw. ZALECANE i DOZWOLONE. Wykluczamy produkty tzw. ZAKAZANE. Zaczynamy wtedy dopiero, OPANOWYWA� i ODCHUDZA� nasz organizm !!.
W rozdziale NR 35, zamieszczono KOMPENDIUM wiedzy NT: Afrodyzjaki, __SEKS, Hormony, Testosteron.
KONKLUZJA finalna:
ilo�� �ywno�ci nale�y BEZWZGL�DNIE dostosowa� do trybu �ycia, czyli ZAPOTRZEBOWANIA energetycznego w�asnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyr�wnywania brak�w ENERGII
u cz�owieka jest bez w�tpienia, __CHLEB typu KR-IRL.
I N S T Y T U T naukowo-badawczy im. Prof. Ryszard Lorenca w Krakowie, Dr in�. Jaros�aw MICHA�, telefon: 012 359 70 15, telefon/fax: 012 358 77 30
ARTYKU� jest oczywi�cie do W O L N E G O wykorzystania.
Prosz� tylko zauwa�y�, �e tre�ci w tym artykule stanowi� I D E N T Y F I K A C J � zjawisk, kt�re s� wyewoluowane przez P R Z Y R O D �, i ka�dy mo�e sobie prawdy te potwierdzi�.
Warto�� stanowi� WYNIKI bada� LABORATORYJNYCH, a nie puste FRAZESY.
Chodzi te� o to, �e stale M�WIMY o rozszerzaniu si� chor�b tzw.
PLAGA OTY�O�CI, oraz; PLAGA CUKRZYCY TYPU 2, jako o chorobach cywilizacyjnych.
Dla nas tj. __INSTYTUTU IRL KRAK�W, okre�lenie cywilizacja wi��e si� z podawaniem ludziom wiedzy;
PRAWDZIWEJ i JASNEJ, oraz � A T W E J do potwierdzenia.
Dopiero WTEDY m�wimy o cywilizacji, jako o poj�ciu, bo samo s�owo powtarzane wielokrotnie bez merytorycznych wyja�nie� nic nie uszczeg�awia, a raczej utrudnia PRECYZYJN� i LOGICZN� ocen�
__P R A W D biologicznych.
MOTTO: M�DRO�� cz�owieka polega na RESPEKTOWANIU dokona� przyrody i nie zmienianiu jej ZASAD.
Autorem przedstawionego artyku�u jest;
Dr in�. Jaros�aw MICHA�; konsultant __INSTYTUTU IRL KRAK�W.
Powy�sze tre�ci dzi�ki uprzejmo�ci autora, zamie�ci�/a: Iga DROLET, Wroc�aw
zanotowane.pldoc.pisz.plpdf.pisz.plfunlifepok.htw.pl